31 Aralık 2018 Pazartesi

Bel soğukluğu olan erkeklerde ne gibi açıklanan görülür?

Bel soğukluğu olan erkeklerde ne gibi açıklanan görülür?

Bel soğukluğu gonorede kuluçka vakitı bu mikrobu aldıktan 3 ile 10 gün kadar sürer. Nongonokoksik üretrit diye tanımladığımız öbür grubunda ise 1 hafta ile 3 hafta arasında kuluçka vakitı olur. Kuluçka vakitı bittikten sonra erkekteki ilk belirti penisin içersinde yanma, batma, kaşıntı hissi, anormal hissiyatla birlikte kilotta yapışma hissi ve akıntı meydana çıkar. Kişiyi doktora götüren en mühim belirti akıntıdır. Gonorede akıntı çok tipiktir. Sarımsı yeşilimsi bir akıntı olur. Aynen sümük gibi penisten bir akıntı olur. Bu akıntı kendi kendisine gelen bir akıntıdır, idrarla hiçbir alakası yoktur. Nongonokoksit üretrit diye tanımladığımızde ise şeffaf cam renginde  akıntı olur. Dhadiseısıyla bunun saptanması biraz daha zordur. Akıntı renksiz olmasından şahıs fakat idrar yapar iken yanma, batma sızıyla uyanabilir yada kilodundaki yapışkanlık ya da yapışma hissiyle doktora başvuru edebilir. Bunun dışında rastgele bir cilt lezyonu olmaz. Tedavi edilmediği vakit uzun dönemde maalesef idrar yollarının içersinde detaylı daralmalar, prostatta apse ve gelecek dönemde kısırlığa kadar giden belirtilara her iki takım üretrit de namacıyla olabilir.



Bel soğukluğu olan kadınlarda ne gibi açıklanan görülür?

Hafif akıntıyla kendini gösterebilir ama kadında rutin hayatında da bir oran akıntı olabildiği amacıyla kadınlar bunu fark etmeyebilirler. Genellikle nongonokoksik takımda akıntı renksiz de olabileceği amacıyla akıntı, bayanın bunu saptaması çok zor maalesef. Bu bakımdan saklı kalmış enfeksiyonlar daha sık rastlanıyor kadınlarda. Bununla birlikte erkekteki gibi vajina ortamında hassasiyet, yanma, batma, sık idrara gitme hissi kadında da rastlanan semptomlardır. Eğer kadın kendini tanıyorsa, rutin günlük ped kullanıyorsa, pedindeki renk değişimi onun amacıyla çok uyarıcı olması lazım. İdrarında en küçük bir yanma hissettiğinde kesinlikle bir idrar testi yaptırması lazım. Tanısı son derece basittir. Korunma yönünden da, genel toplum sağlığı manasında düşünecek olursak tanımadık insanlarla cinsel temasta bulunmamak, şayet bulunulacaksa karşı tarafın prezervatif kullanmasında ısrarcı olması lazım olur bir bayanın.



Bel soğukluğu tedavi edilmezse ne olur?

Düzgün tedavi edilemediği taktirde ya da geç tanı konulduğunda ya da şahıs doktora gitmeyip kendi kendisine hadise kronikleştiği taktirde akıntı belli bir sür sonra kesilmekte. Dhadiseısıyla şahıs iyileştiğini zannetmekte. Fakat hadise kronikleştiğinden vakit vakit nüksler görülebilmekte. Bu nüksler ardından bilhassa erkeklerde idrar yolunun içersinde bir takım darlıklar gelişmekte bu da işeme belirtilarının kötüleşmesine yol açabilir. Bunun dışında testis ve döl yollarının da iltihaba iştirak etmesi bundan dhadiseı gelecek dönemde kısmi de olsa kısırlığa yol açabilir. Bu da en mühim belirtilardan biridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder