30 Aralık 2018 Pazar

Evden Eve Nakliyat

Bu çalışma, evden eve taşımacılık amacıyla akademik bir tetkik olmasa da, tekrar de bu terimin ne manaya yaklaştığını tariflamak mühimdir. Şimdilik “Evden eve taşımacılık” terimi amacıyla bir tarif yapılmamış diye biliyoruz, fakat kolay bir ifadeyle şu şekilde tariflayabiliriz. “Müşterilerin greksinimlerini karşılamak amacıyla, ev ve büro eşyalarının olduğu yerden istenilen yeni adrese doğru vakitte taşınması amacıyla lüzumlu prosedürleri plmanaya, program ve denetim etme vakitcidir.”

Evden eve taşımacılık vakitci sırası ile şu aşamalar gerçekleştirilerek sonuca varılır.


Demontaj ve paketleme
Eşyaların araca taşınması
Yeni adrese eşyaların taşımacılıkı
Eşyaların yeni eve taşınması
Montaj ve istenilen yerlere eşyanın yerleştirilmesi
Tüm bu hizmetleri evden eve taşımacılık firmaları üstlenmekte ve isterseniz eşyalarınızı belli bir vakit ev eşyaları amacıyla ideal olan depolarda muhafaza edebilir. Dilediğiniz vakit tekrar yeni adresinize nakliyesi yapılarak eviniz yaşamaya hazır olarak teslim edilmektedir.

Evden eve taşımacılık operasyonları

Evden eve taşımacılıkı maliyetler amacıyla inceleyecek olursak iki kısma ayırarak incelememiz daha doğru olacaktır. Şehirlerarası evden eve taşımacılık ve kent içi evden eve taşımacılık her iki seçenekte de operasyonlar bire bir aynı iken maliyetler biraz farklılık göstermektedir. Şehirlerarası amacıyla maliyetlerin 51%’ini yakıt giderleri oluştururken kent içersinde bu miktar 11%’e düşmektedir. İşçilik her iki seçenekte de mühim bir yer tutmakta kentlerarası amacıyla 38% iken kent içersinde 56%’ya yükselmektedir. Paketleme malzemeleri her iki halde en düşük gider kalemi iken kent içersinde daha yüksek olmasının sebebi kent içi amacıyla daha çok paketleme malzemesi kullanılması değildir. Aksine daha az tüketilir fakat yüzde olarak yüksek olmasının sebebi kent içi fiyatlar daha düşük olduğunda yüzde sayısal değeri daha çok çıkmaktadır.

Evden eve taşımacılık amacıyla alınana hizmetlerin 90%’ı karşılıklı (müşteri - taşımacılık firması) telefon görüşmeleri ile kararlaştırılmaktadır. Bu amaçla her iki doğrultu arasındaki iletişimin sıhhatli ve doğru bilgilendirme üstüne kurulması çok mühimdir. Alınacak hizmete karşılık fiyatlandırma da tamamiyle görüşme sonucunda elde edilen bulgular doğrultuında yapılmaktadır. Bu bilgilendirmenin eksik ya da tecrübesizlikten ayrıntı bulguların aktarılmaması soncu taşınma günü fiyatlama amacıyla sorunlar çıkmakta bu da müşteri memnuniyeti azaltmaktadır.

Evden eve taşımacılık sektörünün durumu hazırdaki yapısı, gerektiğince rekabetçi ve fiyata duyarlı ortamda etkinlik gösteren çok sayıda firmadan oluşmaktadır. Bu nedene tercih yapılırken iyi bir tetkik gerçekleştirdikten sonra bir taşımacılık firmasında karar verilmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder