2 Ocak 2019 Çarşamba

Dişlerde Neden renklenmeler olur?

Dişlerde Neden renklenmeler olur?

Dişlerimizin renklerini kaybetmesinde yediklerimiz ve içtiklerimiz çok çok önemlidir. İçeceklerde, bilhassa renklendirici tespit edilen bütün içecekler, vişne suları, kırmızı şaraplar, nar suları bunların hepsi dişlerimizin renklenmesinde çok önemlidir. Hem de ortamında kafein olan çay, kahve gibi içecekler de dişlerimizin renklenmesinde önemlidir. Aynı vakitte sigara ve bilhassa sigara ve kahvenin aynı anda alınması dişlerin renklenmesinde çok etkilidir. Kullandığımız ilaçların da tesiri vardır. Ancak bu ilaçlar çocukluk devreinde, dişlerimizin yeni yeni oluştuğu devrelerde sarfedilen ilaçlarda olur. Bir devre detaylı bölgelerde Isparta gibi yerlerde çok çok sulara flör katılımı namacıylaiyle dişlerde lekelenmelere namacıyla olmaktadır.



Herkes dişlerini beyazlatabilir mi?
Bu prosedürde rastgele bir yaş sınırı yoktur. 12 yaşını atlattıktan sonra her hastaya bu prosedür ugyulanabilir. 12 yaşından evvelce dişler tam oturmadığı amacıyla uygulamıyoruz. Bu yaşlarda da pek tavsiye etmiyoruz ancak hastayı psikolojik olarak etkiliyor ise bu prosedürü yapabiliyoruz. Diş beyazlatma hiçbir şekilde hastalık olmadığından ve tamamiyle estetik hedefli yapıldığından yapılması gerekiyor diye birşey söyleyemeyiz. Mine üstünde rastgele bir ezilme olursa beyazlatma uygulamamız olası değil. Minesi sıhhatli olan ve 12 yaşını prosedürüş bütün hastalarımıza diş beyazlatma prosedürü uygulanabilir.



Diş beyazlatma dişleri nasıl beyazlatır?


Dişler iki şekilde beyazlatılır. Biri ev tarzı, öteki büro tarzı beyazlatmadır. Ev tarzı diye tanımladığımız beyazlatmada hastamız muayenehanemize geliyor, ağzından bir ölçü alınıyor ve doktor o hastamızın dişlerine ideal şeffaf bir kılıf yapıyor. Hastamız her gece o kılıfın ortamında dişlerin olduğu bölgeye ilacı sürüyor ve ağzına yerleştiriyor. Uyuyana kadar o kılıf ağzında kalıyor. Daha sonra bu prosedürü bir hafta süresince her gece tekrarlıyor. Muayenehane de oluşturulan beyazlatmada ise hasta yalnızca 2 saat süresince ağzı açık kalıyor, tekrar dişlerinin üstüne bir jel sürülüyor, diş etlerini güvenliğini sağlamak amacıyla ilaveten bir jel sürülüyor, ve ışınla bazı durumlarda de ışınsız doktor direk yapıyor ve en çok 1 – 2 saat ortamında netice alınıyor.



Diş beyazlatma prosedürü bütün renklenmelerde etkili olur mu?
Sarı renklenmelerde çok daha başarılıyız bu hususta. Eğer bir dişin rengi bilhassa griye doğruysa burada çok daha zorlanıyoruz. Ancak bahsettiğim gride 2 tür olabilir dişlerde. Birincisi dişin kendinden kaynaklanan renk uyumundan kaynaklanıyor, bir öteki ise kanal tedavisi görmüş bir dişin renklenip griye ya da mora yakın bir renk alması. Eğer kanal tedavisi namacıylaiyle bir diş renklenmişse griye yakın bir renk alındıysa onun beyazlatma sistemi değişiktir bu hususta çok başarılıyız. Çünkü o vakit tek dişi beyazlatıyoruz. Ancak bütün dişlerde süregelen bir gri renk olduğunda işimiz gerektiğince zor. Sarı ve kahverengi lekelerde işlerimiz  biraz daha kolaylaşıyor.

https://enuygunfirmalar.com/haber/dis-beyazlatma-islemi-dis-temizleme-nedir.html

1 yorum: